Zaterdagavond mocht rood-wit op het zwaar speelveld van Houtvenne nog eens juichen. De misstap van zondag tegen Wuustwezel werd rechtgezet. De felbevochten wedstrijd in de sneeuw kreeg uiteindelijk een verdiende winnaar, 1-2.

VC Herentals stond voor de aartsmoeilijke opdracht om na de erbarmelijke prestatie tegen Wuustwezel iets te gaan rapen in Houtvenne.

Trainer Beyens zag zijn kern aangevuld met Van Der Schraelen en Van De Weyer die uit schorsing terugkeerden.  Van Bouwel werd veiligheidshalve nog een weekje extra rust gegund.

De thuisploeg heeft heel wat spelers met naam rondlopen in zijn kern, Nijs, De Graef, Van Asten, De Winter om er maar enkele op te noemen.  Toch konden ook zij niet vermijden dat de bezoekers erg vroeg in de wedstrijd op voorsprong klommen.

Baert trok het leder vanop links voor en De Swert bewees opnieuw over een schitterende trap te beschikken en krulde de bal mooi in doel, 0-1 (5').

Houtvenne nam de match nadien in handen en kon een eerste keer dreigen via een pegel van Van Asten.  Na een kwartier leidde slechte communicatie bij rood-wit tot de volgende lokale kans.

Een combinatie Van Asten – Nijs werd in extremis door Olieslagers gered.  Houtvenne kreeg nog enkele kansjes in de eerste helft via een lob van Van Asten die een metertje naast doel ging en een schuiver van Claes waarbij Olieslagers goed plat ging.  Rusten ging rood-wit enigszins gevleid met 0-1.

Houtvenne begon ook furieus aan de tweede helft, Luyten viseerde al snel het zijnet.  Herentals kwam even later goed weg wanneer de lokale aanvallers in dezelfde fase tot twee keer het doelhout troffen.  Ook de ingevallen De La Rambelje kwam millimeters te kort om de gelijkmaker binnen te duwen.

Die gelijkmaker viel op het uur dan toch wanneer Nijs een strafschop omzette.  Iedereen vreesde dat VC een vogel voor de kat zou zijn maar het tegendeel bleek waar.  Plots begonnen de combinaties vorm te krijgen en werden er ook kansen gecreëerd.  Een eerste via een schitterende voorzet van Baeten maar De Swert kwam net iets te laat inlopen en besloot in het zijnet.

Met nog een kwartier op de klok devieerde Baeten een voorzet van Slechten, ditmaal ging het leder een metertje naast.  Ook de erg hard werkende Bruynseels kreeg nog een kansje maar koos voor de verkeerde optie.  Wanneer iedereen nagelbijtend aftelde naar het eindsignaal en het onverhoopte punt ontbond Baeten zijn duivels.

Steffe werkte een op maat gegeven voorzet naast De Winter in doel, 1-2 (83').  Houtvenne zat door zijn beste krachten heen en Herentals kwam de laatste minuten van de wedstrijd niet meer in gevaar waardoor het opnieuw stunt tegen een topploeg.

Dat Herentals dit seizoen een ploeg van uitersten is hoeven we niet meer uit te leggen.  Tegen quasi alle rechtstreekse concurrenten worden er punten gemorst en tegen de betere ploegen in de reeks halen we die punten wel.

Omwille van de sneeuwval  werden de wedstrijden op zondag opnieuw uitgesteld waardoor het klassement wel heel onvolledig toont.  VCH heeft het maximum van de wedstrijden gespeeld en is volgend weekend vrij vermits er dan inhaalwedstrijden geprogrammeerd staan.

VC  kan op die manier de batterijen opnieuw even opladen voor het laatste competitieluik dat zal beslissen of ze ook volgend jaar in eerste provinciale zullen aantreden.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Peer Nick;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries
Bank:  Dams Pieter;  Slechten Jochen;  Van Genechten Steven;  Van Grieken Marc
Vervangingen:  73e  Slechten Jochen voor Baert Robin;  88e Van Genechten Steven voor De Swert Birger ;   89e  Van Grieken Marc voor Bruynseels Miguel
Gele kaarten:  Van Peer Nick (2e).

Doelpunten:  5e  De Swert Birger   0 – 1 ;  60e Nijs Peter  1 – 1  (penalty) ;  83e  Baeten Steffe  1 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / N.

Foto’s bij avond en sneeuwval : Jos Vandensanden  / Houtvenne.